Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles krogliv når nya höjder

/
  • Restaurangen i entréplanet har utsikt mot vattnet.
  • – Det känns helt fantastiskt att kunna stå här uppe och se vad det blev, säger Reza Pour, som tillsammans med sin bror Rozbeh kommer att driva restaurangen med sky bar i Fullriggaren på Gävle Strand.
  • Bartendern Robin Fäger har fullt upp med att få ordning på allt upp restaurangens sky bar inför dagens premiär.
  • Så klart är det marina motiv på väggarna.

Det jobbas för fullt i Fullriggarens restaurang och sky bar på Gävle Strand.
I dag öppnar den. Delägaren Reza Pour och Gavlegårdarnas Peter Simryd ger en förhandsvisning av restaurangen med en utsikt som är svår att konkurrera med.

Annons

Den höjdrädde slipper ta hissen upp till elfte våningen. Det går bra att sitta vid vattnet på entréplanet. – Man kan äta nära vattnet och sen åka upp och ta en kaffe i vår sky bar, säger Reza Pour, som äger restaurangen tillsammans med sin bror, Rozbeh. Målgruppen är bred. Det ska kännas folkligt. Det var ett krav från fastighetsägaren Gavlegårdarna.

– Alla ska kunna gå hit. Den här byggnaden är så speciell och vi vill att alla ska kunna uppleva den. Det är en publik byggnad med många verksamheter som ska samsas här, säger Peter Simryd.

Därför är menyn också tänkt att locka många. Bland varmrätterna finns både rödingfilé och hamburgare. Och det finns en barnmeny.

– Det vi har satsat på är råvarorna, det ska vara kvalitet och närproducerat, säger Reza Pour.

Det kommer även att bli lunchservering från och med nästa vecka.

Uppe i restaurangens sky bar fixar hantverkare och barpersonal med det sista inför öppningen i dag.

– Det är kul att få vara med från början på ett ställe. Just nu handlar det mesta om att se till att allt hamnar på plats; möbler, glas, sprit. Och så är det städning, mycket städning, säger Robin Fäger, bartender.

Lite nervös är Reza Pour inför premiären.

– Ja, skulle jag säga något annat skulle jag ljuga. Men mest känns det roligt. Det känns helt fantastiskt att kunna stå här uppe och se vad det blev.

Mer läsning

Annons