Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD firade förkylda Frida

/
  • Barbiehuset och monsterdockorna fick förkylda Frida i sjuårspresent redan på morgonen. Lite choklad och en tidning fick hon som tröst av GD för att hon missade uppvaktningen i skolan.
  • Jenny Ericsson och Frida med sjuårsgluggen.
  • Åsa Andersson, 45 år, mäklarassistent, Sandviken– Med mina närmaste släktingar och familjen. Det blir middag eller fika. Det är en anledning att träffas.
  • Tommy Ljung, 67 år, pensionär, Hudiksvall– Jag har slutat med det. Det är inget att fira längre och jag hoppar helst över födelsedagen.
  • Micke Nordén, 38 år, egen företagare, Gävle– Med familjen, tårta och god mat. Med vid jämna år blir det fest.
  • Marzi Avalinejad, mammaledig handläggare, 32 år, Gävle– Ibland inte alls och ibland med middag. Det beror på åldern. Blir det middag blir det med familjen och vänner.
  • Sebastian Myhrberg, 18 år, studerande, Ockelbo– Med familjen. vi äter fin middag och tårta. När man var mindre var det mer firande med väckning och sång.

I går onsdag fyllde Frida sju år. När någon fyller brukar klassen sjunga och säga grattis. Men Frida missade alltihop.

Annons

Frida har varit hemma sedan i måndags med förkylning. Hon hade sett fram emot klassens uppvaktning men är rätt nöjd ändå. Natten mot födelsedagen vaknade hon visserligen flera gånger men om det var på grund av hosta eller helt enkelt för att hon var spänd inför den stora dagen vet inte mamma Jenny Ericsson.

Som en liten tröst fick Frida i går en tidning och en chokladkaka av GD.

– Jag har fått ett trollerikit, berättar Frida så fort hon öppnat dörren.

Hon virvlar iväg in i vardagsrummet och visar Monster high-dockorna och Barbiehuset hon fått i present på morgonen. Av förkylningen märks ingenting. Frida är full av energi och plockar strax fram några strumpdockor.

– Det är så lätt att de blir sittande framför tv:n när de är sjuka så vi har faktiskt pysslat i stället, berättar mamma Jenny.

Frida valde en prinsesstidning och plockar ur alla grejer som ligger innanför plasten. Fyra prinsesskronor och fyra inbjudningskort finns med.

– Bara fyra, funderar hon som nog hade tänkt sig ett betydligt större kalas när hon blir tillräckligt frisk.

Mer läsning

Annons