Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GD tog isen till isen

Tyvärr Brynäs – festen uteblev. När GD testkörde jubileumsmatchen i bordshockey ute på Gävlebockens arena vann gästande Timrå med solklara 5-1. Men misströsta inte, i kväll finns det chans till revansch.

Annons

Man får gå nära. Ännu närmre. Till och med närmare än så för att se att jubileumsmatchen mellan Brynäs och Timrå är redo att sätta igång.

Böjda över ett hockeyspel ute på isen mitt på Gävlebockens arena står Elin Granbrandt och Daniel Hällström. Två hockeyfantaster som har tagit sina respektive favoritlag i besittning.

– Jag är född brynäsare och har hållit på dem så länge jag kommer ihåg, berättar Elin.

Daniels Hällströms romans med laget i hans hjärta är inte riktigt lika gammal, men passionen går det inte att ta miste på.

– Det började när de gick upp i elitserien 2000. Jag minns att jag tyckte om deras logga. Men jag är helt ensam. Ingen annan i familjen håller på Timrå, de är brynäsare och mina kompisar också, säger han.

Det går att ta på spänningen när pucken släpps ner på isen som står på isen.

Brynäs tar ledningen direkt efter första tekningen men Timrå reducerar snabbt. Kanske beror det på att Daniel Hällström spelar med skräcken som drivkraft.

– Det kommer bli tungt på jobbet om jag förlorar. Då kommer jag få göra allt skitgöra.

Och som han spelar. Reduceringsmålet följs av ett, två, tre och fyra ytterligare mål. När matchen är klar har hans rödklädda avatarer tryckt in fem puckar mot Elins svartklädda som bara mäktade med ett.

– Mina forwads var lite trötta, men det kommer de inte att vara på lördag. Då vinner Brynäs med 4–1, säger en inte alltför besviken Elin Granebrandt efter förlusten.

Den lycklige Daniel Hällström pustar ut efter vinsten. Han hoppas på en repris i jubileumsmatchen men anar att det kan vara lite i överkant.

– Jag tror det blir 3–1 till Timrå, jag har det på känn, säger han.

Mer läsning

Annons