Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle Brygga får sitt alkoholtillstånd

/

Camilla Westmans nya flytande restaurang Gefle Brygga har nu fått sitt alkoholtillstånd.

Annons

Fram till klockan ett på nätterna kommer det att vara tillåtet att ta sig ett glas vin på vattnet. Invigning blir det på svenska flaggans dag, den 6 juni.

Alla nödvändiga tillstånd börjar nu falla på plats för Camilla Westman, krögaren bakom Gävles nya restaurangbrygga vid Norra Skeppsbron. Politikerna i socialnämndens individutskott var under onsdagen eniga om att bevilja hennes bolag Krogmani AB alkoholtillstånd för bryggan med restaurang, lounge och soldäck. Totalt kommer det att finnas 110 sittplatser, och det ska vara möjligt att lägga till med båt vid soldäck och angöra bryggan vattenvägen.

Camilla Westman hade även ansökt om att få servera alkohol på kajen invid bryggan, men enligt kommunen har hon inte skickat in tillräckligt med underlag för att detta ska kunna beviljas. Men Camilla Westman deppar inte för det.

– Huvudsaken är att jag får tillstånd för bryggan. Kajen får bli nästa steg. Förhoppningsvis hinner jag komplettera med det material som kommunen vill ha inför individutskottets nästa möte i juni, säger hon.

Tillståndet kommer att gälla förutsatt att även räddningstjänsten godkänner bryggan ur brandsäkerhetssynpunkt.

Camilla Westman har just nu bråda dagar för att hinna få allting klart inför den planerade öppningen på nationaldagen.

– Herregud, vad har jag gett mig in på, haha! Men det ska nog gå vägen. Mina hantverkare säger att de har läget under kontroll och att vi kommer att hinna klart i tid. Köket håller på att monteras just nu och på måndag kommer möblerna, berättar hon.

Intresset för den flytande restaurangen tycks vara stort. Kanske är det precis just vad Gävleborna har saknat.

– Det är redan flera som har hört av sig och bokat bord, bland annat några företag som vill ha personalfester. Det känns fantastiskt att ha fått en sådan bra start, säger Camilla Westman.

Mer läsning

Annons