Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle Dagblad når fler!

/

Det var ett tag sedan vi firade framgångar med tidningens upplaga.
Men det gör vi nu.
I dag når Gefle Dagblad ut till 100 fler hushåll än för ett år sedan. Det gillar vi!

Annons

Dagens siffror (enligt TS-Total 2011) visar att vi når ut till fler med vår tidning än vad vi gjorde för ett år sedan. TS Total är det nya sätt som vi numer väljer att redovisa och som räknar in alla våra prenumeranter, även de som har kortare abonnemang. Samtliga av er har dock gjort ett aktivt val att ni vill ta del av vår journalistik och kommer förhoppningsvis att fortsätta med det som trogna prenumeranter.

Jag är väldigt glad över att vi når ut till fler. Samtidigt, när man tittar på det gamla sättet att räkna upplagan, där endast abonnemang längre än tre månader räknas, minskar vi tyvärr med 600 exemplar.

Vi drar ändå ifrån vår närmaste konkurrent Arbetarbladet och glappet är idag större än vad det varit på bra många år. För mig är det bitterljuvt, inte bara för att vi mår bra av konkurrens som tvingar oss vara på tå och göra en ännu bättre tidning.

Nej, det sorgliga är att de som valt bort Arbetarbladet inte nödvändigtvis hoppat över till oss. Några har förmodligen helt och hållet valt bort en prenumererad morgontidning, precis som trenden i landet ser ut.

Argumenten som vi möter är ofta att det är dyrt med morgontidningen. Men du kan också se det så här; för 7,40 kronor per dag får du din morgontidning hemburen till brevlådan 354 dagar om året. Det spelar ingen roll i vilket väder eller vilken dag i veckan det är, tidningen kommer ändå!

Och bra journalistik kostar pengar. När du läser Gefle Dagblad är det mer än bara de senaste nyheterna som du får. Vi tar upp de problem i samhället som makthavare ibland vill blunda för. Vågar driva de frågor som angår oss, här lokalt. Vår serie om unga utan jobb är ett exempel där vi har sett till att få upp frågan på bordet genom vår bevakning.

Vi hjälper dig också att navigera rätt i vardagen och vill samtidigt överraska och göra dig glad.

Och för att knyta ihop det; idag är vi glada och tillåter oss vara stolta över att ni gillar det vi gör. För det är så jag tolkar det!

Mer läsning

Annons