Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF tror på dispens

Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid känner ingen oro för att A-laget ska nekas att spela fotboll på Strömvallen nästa år – trots de nya arenakraven.
– Vi räknar med att få dispens, säger hon.

Annons

Gefle Dagblad berättade i går om hur Svenska Fotbollförbundet ser på att Gefle IF tänker söka dispens för att få spela på Strömvallen även 2014.

– Generellt ger vi inga dispenser, utan 2014-kraven ska gälla, sa Raul Björk, ordförande i Fotbollförbundets anläggningskommitté, men flaggade för att det skulle kunna göras ett undantag.

Eva von Schéele-Frid räknar med att dispens kommer att beviljas. Svenska Fotbollförbundet har rekommenderat Gefle IF att skicka in en ansökan med en kommunal avsiktsförklaring och tidsplan för ett nytt arenabygge.

Avsiktsförklaringen antogs av kommunstyrelsen i förrgår. Även kommunfullmäktige ska ge sitt slutgiltiga godkännande den 25 mars.

– Vi skickar in dispensansökan nu direkt och sedan sker en prövning. Fotbollförbundet kan förstås inte föregå den prövningen, säger Eva von Schéele-Frid.

Om ansökan mot förmodan skulle avslås har Gefle IF en reservarena – i Örebro. Varje allsvenskt fotbollslag har alltid minst en reservarena som godkänts av förbundet.

Men Eva von Schéele-Frid garanterar att Gefle IF inte kommer att spela sina hemmamatcher i Örebro 2014.

– Det finns ingen risk. Vi utgår helt från att vi kommer att få dispens och att den nya arenan kommer att bli klar till 2015, säger hon.

Mer läsning

Annons