Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF vill inte släppa Sätraåsen

/

– Det är ett skapligt förslag, om man måste rusta Strömvallen. Men en arena på Sätraåsen är fortfarande vårt slutmål.

Det säger Gefle IF:s klubbdirektör, Eva von Schéele-Frid.

Annons

Gefle IF har varit med i utformningen av förslaget och klubben har också lyft fram behovet av extra utrymmen, som innebär en större satsning än de 42 miljonerna i det allra billigaste alternativet. Utrymmen för ledare, tvättstuga och förråd skulle kosta 1,5 miljoner extra. En sponsoravdelning är egentligen också ett krav om Strömvallen ska bli godkänd 2014.

– Det handlar inte bara om 15 hemmamatcher. Därför är arbetsmiljön viktig, säger Eva von Schéele-Frid.

Mot budgetalternativet, totalt 46,5 miljoner, ska ställas den upprustning på 98 miljoner som fullmäktige redan tagit beslut om. Men enligt Eva von Schéele-Frid borde politikerna också få ta ställning till alternativet Sätraåsen.

– Det är de här tre som ska ställas mot varandra, säger Eva von Schéele-Frid, som ser Sätraåsen som det enda alternativet.

Om Strömvallen rustas för 98 miljoner eller 42 miljoner vill hon ändå inte kalla den för en arena, bara en anläggning.

– Om vi tänker på fotbollens framtid är en arena en nödvändighet, säger hon.

Kommunalrådet Per Johansson vill inte kommentera budgetförslaget, men räknar med att få en information om det senare i veckan.

– Nu har man tre förslag. Det får man jobba vidare med, säger han.

Han har tidigare gjort klart att han inte är nöjd med Gefle IF:s kalkyl för en arena på Sätraåsen. Men det är inte ett definitivt nej till det alternativet. Budgetalternativet är i själva verket framtaget för att inte spendera mer pengar än nödvändigt om Sätraåsen skulle bli aktuellt i ett senare skede.

– Vi har en dörr öppen om vi får en indikation på att det finns en finansiering, säger Per Johansson, som vet att klubben jobbar med den frågan.

– Vi har inget nytt att komma med än. Det viktiga är att vi kommunicerar och det gör vi, säger Eva von Scheele-Frid, som befarar att ett snabbt beslut om att rusta Strömvallen innebär slutet på drömmen om Sätraåsen.

Mer läsning

Annons