Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje på Timmermansgården

/
  • Agnes Wallqvist berättar med hjälp av Anna Holm att hon tycker om att leka på Timmermansgården.
  • Joakim Olson tycker att det är bra dottern Elsa kan fortsätta gå till Timmermansgården.
  • Stella Iiskola-Hammar och Nova Hedlund kan leka vidare på Timmermansgården. Det firade dagbarnvårdarna med ballonger, serpentiner och bakelser.

Barn, föräldrar och dagbarnvårdare firar med bakelsekalas att de kan leka vidare på Timmermansgården.
– Det är jättebra, säger Joakim Olson, pappa till Elsa.

Annons

Elsa Olsson tycker om att gå till Timmermansgården nickar hon. Men till hösten ska hon börja på Hemlingbyskolan så för hennes del spelar det inte så stor roll var hennes dagbarnvårdare Ingrid Eklund har sin samlingslokal säger Joakim Olson. Han tycker ändå att det är bra att de blir kvar här, centralt i stan.

– De har lagt ner både tid och pengar på att fixa i ordning här.

Han tror att den skrivelse till barn- och ungdomsförvaltningen en av papporna skrev och de andra föräldrarna ställde sig bakom bidrog till att dagbarnvårdarna slapp flytta.

Det var i slutet av januari som förvaltningens planer på att flytta resursskolans elever till Timmermansgården och dagbarnvårdarna till Pingeltorpsskolan och sedan Nynäspaviljongen blev kända och väckte protester.

I gårdagens tidning kunde GD berätta att de blir kvar på Timmermansgården. Förvaltningen har hittat lokaler på Jarlavägen på Brynäs till resursskolan. Det firade de fem dagbarnvårdarna som träffas varje tisdag på Timmermansgården tillsammans med föräldrar och barn.

– Det känns jättebra. Vi har vetat om det här ett tag. Det verkar som om resursskolan också har fått det bra, att det har löst sig för alla, säger Anna Holm.

Och det blir mer firande i veckan när de andra arbetslagen träffas på sina samlingsdagar.

– Jag vet att fredagsgruppen ska fira på fredag, säger Anna Holm.

Mer läsning

Annons