Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebesked för Gebara

/

I veckan kom äntligen det efterlängtade klartecknet från kommunen: Stefan Gebara får bygga om sin restaurang och bowlinghall i Sätra till hotell.

Annons

Restaurangen är redan utarrenderad till två personer som har öppnat pizzeria där och minigolfbanorna och bowlingmaskinerna är till salu. Det är den gamla bowlinghallen och minigolfhallen som ska förvandlads till ett litet hotell.

Politikerna sa ja till den nya detaljplanen i veckan och nu återstår bara bygglovet innan ombyggnaden kan starta. Kanske kan Stefan Gebara öppna hotellet redan till hösten.

– Det är en ganska enkel ombyggnad. Vi ska egentligen bara sätta upp innerväggar och bygga duschrum. Utsidan kommer inte att förändras, säger Stefan Gebara som själv kommer att vara med och bygga om.

– Jag ska ta in några hantverkare, men jag ska vara med själv också. Jag gillar att jobba. säger Stefan Gebara.

Stefan Gebara, som drivit sin restaurang i Sätra sedan 1990-talet, började planera för ett hotell redan för flera år sedan. 2008 hade han fått bygglov för ett stort nybygge med 35 rum, men finanskrisen kom emellan.

Hotellet nu blir mindre och ska byggas i två etapper och får plats i den befintliga byggnaden.

Vad hotellet ska heta är inte bestämt.

– Jag har faktiskt inte tänkt på det. Jag har varit så upptagen med alla ritningar, men nu får jag börja fundera på det, säger Stefan Gebara.

Mer läsning

Annons