Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna vill att Lasse stannar

– Vi grannar är alla jätteförtjusta i Lasse. Han är en fantastisk person, som orkar härda ut med knappa resurser. Huset och gården är också ett trevligt inslag i allt det nya här. Det kommunen håller på med har ingenting med mänsklighet att göra, säger Jari Visuri.

Annons

Han säger att alla grannar i området känner varandra och att han känner sig helt säker på att ingen har klagat. Lasse Hedin är en mycket uppskattad granne. Hans grannar i det nybyggda Lindbacka är upprörda över att han nu ska vräkas utan annan anledning än att kommunen kan och vill.

– Det vore ju skillnad om det verkligen fanns en bra anledning. Men jag tror inte att det ens är aktuellt att bygga något nytt på den där tomten. Vi fick veta att byggplanerna inte kan bli av eftersom Gävle vatten inte kan förse så många boende med vatten. Och vattenfrågan har inte gått att lösa. Men vill kommunen göra något så gör de det, säger Jari Visuri.

Bland barnen i området är gården med hästen, som nu är avlivad, ett populärt ställe att gå till, säger han

– Jag tycker det är hemskt att han tvingats avliva en häst för byggplaner som kanske inte blir av. Lasse väljer att bo där trots att det blir kallt och han måste elda med ved på vintern, för att hela hans liv finns där. Visst, kommunen gör kanske inget fel enligt regelboken, men moraliskt kan jag inte se hur det här kan vara rätt.

Mer läsning

Annons