Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grisigt utanför camping

GÄVLECitycampingen vid Fjärran Höjder var stängd under årets Cityfest. Det struntade ett gäng campare i som slog upp sina tält i skogsområdet bakom badet i stället. Resultatet blev en allmän oreda med kvarglömda sovsäckar, avföring, glasskärvor, tomma ölburkar och andra sopor.

Annons
Reijo Göthe bor cirka 75 meter från ett av tillhållen. Han tror att det var sex tält och upp till 30 personer som huserade i området under festen.

- Det var ett riktigt fylleslag med festande ända fram på morgnarna, säger han.

Trots att campingen höll öppet under förra årets Cityfest var det folk som tältade i området då också. Den gången städade Reijo Göthe upp i skogen. Det tänker han inte göra i år.

- Nu är det för mycket skräp och jag orkar inte ta reda på allt själv, säger han.

Enligt biträdande närpolischef Glenn Hillman var en polispatrull upp till Fjärran Höjder under helgen och avhyste camparna. Men uppenbarligen hjälpte det inte. Tälten kom upp igen.
Trots förra sommarens nedskräpning tycker Reijo Göthe att det vore bättre om campingen var öppen under Cityfestdagarna.

- Då har man lite bättre koll på folk i alla fall, menar han.

Men inför årets festival beslutade Bernt Jonsson, chef för Fjärran Höjder, att hålla campingen stängd.

- Personalen vädjade till mig eftersom det blev så mycket supande och skadegörelse i fjol, säger han.
Bernt Jonsson menar att han även tog beslutet av säkerhetsskäl.

- Folk festade vilt och sedan nyttjade de badet på nätterna. Men bad i kombination med sprit är inte så lyckat, säger han.

Andra campingar
Personalen vid Fjärran Höjder hänvisade i stället husvagnsägare och tältare till campingarna i Furuvik och Engesberg som båda har bra bussförbindelser, enligt Bernt Jonsson.

- Att hålla Citycampingen stängd var ett försök att mota Olle i grinden och undvika vandalism och smygbadare. Men vi kan inte hindra folk från att slå läger i skogen. Vad som händer utanför staketet är inte vår sak, säger Bernt Jonsson.

ELIZABETH FORSMARK

Mer läsning

Annons