Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för planförslag

/

En majoritet av politikerna i byggnads- och miljönämnden är positiv till det nya planförslaget för Klockgjutarparken.

Men Folkpartiet och Miljöpartiet tycker inte att växtlighet på taken kompenserar att parken bebyggs.

Annons

Som GD berättade i förra veckan har kommunen – efter de protester som varit – ändrat planförslaget som tillåter två nya höghus med seniorbostäder i Klockgjutarparken.

I det nya förslaget har husen sex våningar i stället för sju och taken är täckta med växtlighet för att byggnaderna ska smälta in i parken. Men förändringarna har inte fallit i god jord hos motståndarna.

– Det känns lite grann som ett skådespel från kommunens sida för att stilla opinionen, säger Per-Enar Hammarstrand, folkpartistisk ledamot i byggnads- och miljönnämnden.

Han och Dan Lorén, MP, reserverade sig när nämnden i förrgår tog beslut om att ställa ut detaljplanen för offentlig visning. De vill inte att parken bebyggs över huvud taget.

Men nämndordföranden Jörgen Edsvik, S, försvarar byggplanerna.

– Att säga att vi offrar Gävles parker är en kraftig förvanskning. Av 65 hektar parkyta i centrala Gävle är det bara två hektar som bebyggs.

Dessutom anlägger vi nya parker, säger han och nämner grönområdet på Gävle Strand som exempel.

Under utställningstiden den 20 juni-29 augusti kan den som vill lämna in skriftliga synpunkter om förslaget till Samhällsbyggnad Gävle. Synpunkterna ska sedan sammanställas innan politikerna slutligen tar ställning till förslaget.

Mer läsning

Annons