Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus till planer som redan skrotats

Grannarnas klagomål fick inget gehör. Efter drygt ett år har de numera övergivna läktarplanerna för Strömvallen fått grönt ljus i mark- och miljödomstolen.

Annons

Det var förra sommaren som kommunens byggnads- och miljönämnd godkände detaljplanen för en ny, upp till tre våningar hög, inglasad läktare med VIP-ytor på norra Strömvallen.

Men flera grannar tyckte att läktaren skulle bli för hög och överklagade beslutet, först till länsstyrelsen som gav kommunen rätt och sedan vidare till mark- och miljödomstolen i Östersund.

Nu får kommunen rätt igen.

”Vad klagandena anfört föranleder inte mark- och miljödomstolen att göra någon annan bedömning än den som länsstyrelsen har gjort”, står det i domen som kom i går.

Det innebär alltså att läktaren får byggas – men efter de senaste veckornas turer runt fotbollsarenan är det knappast längre aktuellt.

Som GD berättat utreder kommunen i stället en budgetombyggnad av Strömvallen.

– Men oavsett hur det blir är det här ett bra besked på vägen. Vi jobbar med ett förenklat förslag för Strömvallen som kan tänkas rymmas inom ramen för den nya detaljplanen eller möjligen också den gamla, säger Bo Rickegård, byggchef på det kommunala bolaget Gavlefastigheter som äger Strömvallen.

Kalkyler och skisser ska vara klara i oktober och då ställas mot det ursprungliga förslaget. Han betonar att spåret Sätraåsen heller inte är släckt. Grannarna kan överklaga domen fram till den 9 oktober.

Mer läsning

Annons