Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guns grejer slängdes direkt

/

I vanliga fall ska Gavlegårdarna magasinera tidigare hyresgästers tillhörigheter i ett halvår. Men Gun Perssons grejer kördes direkt till återvinningen.

– Allt var skräp, enligt beställningen från Kronofogden, säger Niclas Lind på Gavlegårdarna.

Annons

Som Gefle Dagblad berättade i tisdags fick Gun Perssons i Valbo en smärre chock när hon upptäckte att låset till hennes förråd var uppklippt och att massor av saker var borta. Gavlegårdarna hade anlitat ett företag för att tömma förrådet efter en vräkt hyresgäst i samma trappuppgång, men en siffra i förrådsnumret blev fel.

Gavlegårdarnas regler säger att tillhörigheter ska magasineras i ett halvår. Men i det här fallet hade Kronofogden gjort bedömningen att den vräkte hyresgästens saker var värdelösa.

– Beställningen var rätt utförd av entreprenören, men vi brast i kommunikationen på grund av den mänskliga faktorn. Det är vårt ansvar och vi ska försöka se till att det inte händer igen, säger Niclas Lind, förvaltningschef på Gavlegårdarna.

Gun Persson har ägnat de senaste dagarna åt att försöka minnas exakt vad som fanns i förrådet. I dag när hon träffar Gavlegårdarnas förvaltare har hon med sig en lång lista på saker som gått förlorade.

– Vi kan inte ersätta Gun rent känslomässigt, men vi hoppas att vi kan göra henne så nöjd som hon kan bli, säger Niclas Lind.

Mer läsning

Annons