Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gysinge Wärdshus i konkurs

/

Efter en långvarig tvist har nu Gysinge Wärdshus försatts i konkurs. Stora skulder till både hyresvärd och kronofogden ledde till tingsrättens beslut.

Annons

Hyresvärden och bruksägaren Ulf Berghäll lämnade in en ansökan till Stockholms tingsrätt den femte november 2012. Till tingsrätten har han framhållit att Veronika Kindström, som driver värdshuset, har en skuld till honom på 308 692 kronor. I sin ansökan har han även lyft fram värdshusets skulder till kronofogden som uppgår till 378 386 kronor, samt en ytterligare skuld på 200 000 kronor.

Veronika Kindström har bestridit konkursansökan och förnekar att bolaget är på obestånd. Hon menar att hennes bolag har motkrav mot Ulf Berghälls egna bolag. Det ska bland annat gälla utförda arbeten på värdshuset. Det ska, enligt Veronika Kindström, även finnas andra krav mot hyresvärden.

Totalt uppgår motkravet till cirka 280 000 kronor. Den resterande summan ska bero på att hon har tvingats säga nej till konferensbokningar efter att Ulf Berghäll ska ha stängt av vattnet och att ventilationen inte har fungerat.

Tingsrätten gick dock på Ulf Berghälls linje. I sitt beslut skriver rätten att Gysingebruk Wärdshus har uppmanats att betala, men inte gjort det inom föreskriven tid. Bolaget ska därför, enligt konkurslagen, anses vara på obestånd.

Mer läsning

Annons