Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Frida Johansson...

/

...på restaurang Matildas och grattis till två goda nyheter på samma gång! Du är både med på listan över Sveriges bästa kockar och först i Gävle med en helt egen öl.

Annons

– Tack så mycket. Båda sakerna känns jätteroliga.

Du är med på Restaurangvärldens lista där Sveriges kockar rankar sina kollegor, på sjätte plats i mellersta Sverige. Hur känns det?

– Verkligen superkul. Jag hade ingen aning och blev helt överraskad. Extra roligt att det är branschfolket som har röstat.

Vilken kollega skulle du rösta på själv?

– Jag röstade på Björn Franzén som kom tvåa. Han har Franzén/Lindeberg i Stockholm och är verkligen superbra.

Du har precis tagit fram en egen öl till Matildas också, varför det?

– Vi var på en ölkurs och det kändes så häftigt att det går att göra öl själv och vi blev förvånade över att det blev så bra. Då fick vi idén som ligger helt i vår linje. Vi gör det mesta på Matildas själva.

Hur gjorde ni?

– Vi tog fram ett eget recept i samråd med hembryggarexperten Lars Stjernestam. Sen bryggdes ölen på Sandbacka bryggeri enligt vårt recept.

Hur smakar den?

– Den är en ofiltrerad mellanljus lager med inslag av humle. Själv upplever jag den som fyllig och rund med mycket citrustoner. Nästan lite krämig i texturen.

Vilken är din egen favoritdryck till mat?

– Matildas Lager förstås, den är så bra för den passar till allt. Annars dricker jag gärna vin till maten också, helst en Pinot Noir.

Mer läsning

Annons