Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Linnéa Wickman...

...som har varit projektledare för Miljötinget som arrangerades i Avesta i helgen. Deltog gjorde åttonde- och niondeklassare samt gymnasieelever från Dalarna och Gävleborg.

Annons

Hur gick det?

–Det har gått väldigt, väldigt bra. Det är väldigt speciellt och känns jäkligt skönt när allt klaffar när man jobbat med någonting så länge som vi i arbetsgruppen gjort.

Vad har ni gjort?

– Det har varit fullspäckat. Workshops, föreläsningar och allt sånt och sen även lite mer nöjesinslag, bland annat en galamiddag, spelning med Syster Sol och komiker från Gasta. Vi har fått mycket ros och även tips på sådant vi kan göra bättre. Men det känns som om alla fått någonting konkret med sig härifrån.

Vad gör ni nu?

– Nu har alla deltagare åkt hem. Vi avslutade dagen med en manifestation då vi gick genom Avesta. Vi håller på och röjer och ska återställa Karlfeldtgymnasiet till en skola igen från en eventlokal.

När är nästa miljöting?

– Det är inte bestämt, men det är en kommun i Gävleborg som ska vara värd nästa gång så det kommer att gå ut en förfrågning till alla kommunstyrelser. Det var kul att det var så många deltagare från Gävle i år, ett 80-tal.

Anna Höglund

Mer läsning

Annons