Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvvägs till målet för byggstart

/
  • – Vi kör en stor drive nu i augusti, säger Mats Söderström som är delägare i bolaget Nya Engeltofta AB.

Intresset för sea lodge-lägenheterna i Engeltofta är mindre än väntat. Endast tio av de 20 bostadsrätterna som måste säljas innan byggstart är bokade.

– Vi är fortfarande hoppfulla, säger Mats Söderström, delägare i bolaget bakom satsningen.

Annons

Enligt planerna ska sammanlagt 28 lägenheter byggas där pensionatet står i dag. För att allt ska vara klart nästa sommar bör bygget komma igång till hösten.

Men då måste försäljningen ta fart på allvar.

– Vi kör en stor drive nu i augusti. Dels ordnar vi en visningshelg tillsammans med mäklaren, dels är vi med när kommunen ordnar en tillställning för utflyttade Gävlebor på Junibacken i Stockholm, säger Mats Söderström.

Han är vd för företaget Geflebo och delägare i bolaget Nya Engeltofta AB som står bakom satsningen. Den andra delägaren är Nicklas Bäckströms bolag Nickback1.

Lägenheterna kostar mellan 1,25 och 1,6 miljoner kronor och avgiften kommer att ligga på ungefär 3 000 kronor per månad. Som bostadsrättsinnehavare har man tillgång till sin lägenhet under sommaren, julen och några andra storhelger.

Resten av tiden är det tänkt att ägarbolaget ska hyra ut bostäderna och dela intäkterna med medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

– För oss är det en pedagogisk fråga att förklara konceptet, det är ganska vanligt i fjällvärlden men i övrigt ganska okänt, säger Mats Söderström.

Nu lovar ägarna att hyresintäkterna kommer att täcka bostadsrättsinnehavarnas månadsavgifter i tre år.

– Det är ett sätt att visa att vi tror på det här, säger Mats Söderström.

Målgruppen är i första hand företag eller utflyttade Gävlebor som vill behålla en koppling till Gävle.

– Det passar alla som vill ha ett enkelt semesterboende utan gräsklippning och andra plikter. Här har man dessutom chans att finansiera boendet när man själv inte befinner sig här, säger Mats Söderström.

Mer läsning

Annons