Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är tjänstemannens gode man

Medan tjänstemannen är försvunnen finns det någon som betalar hennes räkningar.

Annons

"Jag är tjänstemannens gode man", säger Gävlebon.

I går förmiddag beslutade tingsrätten om kvarstad för tjänstemannen som misstänks för rekordbedrägeriet mot Gävle kommun. Det betyder att egendom, motsvarande de försvunna 20 miljonerna, kan frysas för framtida skadestånd till kommunen.

– Det är nu upp till Gävle kommun att genom kronofogden genomföra beslutet om kvarstad, säger Ulf Back, vice chefsåklagare.

Hennes samlade egendom verkar inte nå upp till en miljon kronor.

Kvinnan äger två bilar som hon köpte fabriksnya i början av 2011 och i augusti förra året. Båda är av samma märke och modell, modellen kostar i nuläget cirka 150 000 kronor styck i grundutförande.

Bostadsrätten, en trea i centrala Gävle, uppskattas vara värd mellan 600 000 och 700 000 kronor.

Men samtidigt som tjänstemannen får sina tillgångar frysta har hennes räkningar och avgiften till bostadsrättsföreningen fortsatt att betalas in.

– Jag betalar hennes hyra, försäkringar och räkningar. Det som hänt är tragiskt, men jag gör bara mitt jobb, säger Gävlebon som i all tysthet har utsetts till tjänstemannens gode man.

– Eftersom hon var försvunnen fattade överförmyndarnämnden beslut om att jag skulle bli god man den 20 november, säger Gävlebon och fortsätter:

– Jag känner henne inte på något vis och har ingen anknytning till henne i övrigt.

Sedan tidigare har Ulf Back berättat att de enda pengar som fanns kvar efter tjänstemannen var 20 000 kronor på hennes lönekonto.

Troligtvis är det dessa pengar som den gode mannen använder.

– Jag har fått ett dispositionskonto. Om hon kommer tillrätta, eller om pengarna tar slut, så upphör mitt uppdrag. Nu när det beslutats om kvarstad måste jag kontakta tingsrätten och fråga vad som gäller.

Mer läsning

Annons