Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick alla att rocka loss

/
  • Markoolio rockade igång publiken på Furuviksparken i går. Trots regnet som hängde i luften sjöng både vuxna och barn entusiastiskt med i hitlåtarna.
  • Vilma, 6 år, från Uppsala var hänförd.– Jag har försökt gå härifrån flera gånger men Vilma vägrar, säger hennes pappa Ola Stafhammar.
  • Emil Kumlin, 7 år, rockade loss framför scenen och kunde alla rörelser till låten ”Åka Pendeltåg” utantill.
  • Det märkts att barnen gillar Markoolio. Här har han bjudit upp Tindra på scenen och tillsammans sjunger de en cover på Linda Bengtzings ”Värsta schlagern”.Stämningen var hög i går. Anna Hanspers och dottern Esmeralda, 2 år, sjöng med i låtarna.
  • Margita, Maria och Alma är tre generationer Petterson som i går besökte Furuviksparken för att se Markoolio.

3 000 personer kom till Furuviksparken på söndagen för att se Markoolio uppträda. Stämningen var på topp när både barn och vuxna sjöng med i låtarna.

Annons

Popcorn- och sockervaddsståndets kö glesnade snabbt när Markoolio kom upp på Furuviks scen i går. Klädd i en gul plyschdräkt studsade han runt på scenen och gjorde sitt bästa för att rocka igång publiken. Med sig hade han ytterligare fem musiker som också var klädda i färggranna overaller.

– Oj, oj, oj, vilken entusiasm Furuviksparken har i dag, skrattade Markoolio och klappade med händerna.

De drygt 3 000 i publiken hängde på och sjöng snart med i Markoolios hitlåt ”Millennium 2”.

– Det här är kul! Jag har aldrig sett Markoolio live förut men han är skön. Han verkar vara mysig och omtänksam gentemot barnen. Och så bjuder han på sig själv, det gillar jag, säger Anna Hanspers från Mora.

Margita Petterson,58 år, bor alldeles intill parken och har tillbringat många somrar här.

– Jag och min man träffades på Furuviksparken för 39 år sedan och har sen dess kommit hit 10–15 gånger varje år.

Hennes dotter Maria Petterson, 31, och barnbarnet Alma, 3, var också med.

– Jag minns när jag själv var liten och var här, parken har förändrats så mycket sedan dess. Det är kul att se att de har satsat på nya attraktioner. Och sen är det kul att Markoolio spelar låtar som man känner igen, då kan man ju sjunga med, säger Maria Petterson.

Mer läsning

Annons