Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska göra Mackmyra starkare

/
  • Johan Åsman, före detta exportchef på Spendrups Bryggeri blir Mackmyras nya försäljningschef.

Mackmyra whisky vill bli bättre på att nå utanför Sveriges gränser. Johan Åsman väntas bli lösningen när han tillträder som ny försäljningschef.

– Jag kommer in i ett nytt skede i företaget och det känns otroligt spännande, säger han.

Annons

Det är ingen oerfaren försäljningschef som nu värvas till Mackmyra-stallet. 45-åriga Johan Åsman har bland annat varit exportchef på Spendrups Bryggeri och även haft ansvar för försäljning av Absolut Vodka i Central och Västeuropa.

– Vi hoppas att han kan göra skillnad och öka tillväxten hos oss. Han känns som en ny kraft och skapar drag bland oss övriga, säger vd:n Magnus Dandanell.

Johan Åsman, som delvis växte upp i Lexe, lärde känna Magnus Dandanell genom hockeylaget Gävle GIK när de var i tonåren. Och nu blir de kollegor i vuxen ålder. Något Johan Åsman ser fram emot.

– Jag kan bara säga hatten av till Mackmyra som har lagt en sådan bra bas för företaget, de har varit uthålliga, säger han.

Johan Åsman har själv aldrig jobbat med whisky innan, men tror att det nya destilleriet kommer ge företaget en fördel i den konkurrensutsatta spritbranschen. Det gäller att hitta andra arbetssätt än han är van vid för att sprida ett mindre varumärke.

– Generellt bygger man upp spritvarumärken i barmiljö. Att visa upp flaskan i barer är viktigt för att nå ut internationellt, säger han.

Mer läsning

Annons