Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han torterades av sina gäster

/
  • Den upphettade gaffelns konturer avtecknar sig tydligt i ett av brännsåren på 48-åringens kropp. Han hade även blånader över armarna där han fått ta emot slag.

Männen virade ihop 48-åringens handleder och vrister med silvertejp.

Därefter trädde de en plastpåse över hans huvud och brännmärkte honom med en glödgad gaffel. ”Han var dryg”, sa en av gärningsmännen i förhör.

Annons

I går åtalades två Gävlebor, 32 och 30 år, för grov misshandel.

Det var den 10 november förra året som männen ringde upp den 48-årige Brynäsbon och frågade om de kunde komma över, vilket han lät dem göra.

Sällskapet spelade kort medan de drack rikliga mängder öl och sprit. På plats fanns en person som skulle bli vittne till vad som sedan hände.

Samtliga var extremt berusade, och 48-åringen ska ha svept ner glas och flaskor från bordet.

Enligt vittnet reste sig då 32-åringen från sin stol och matade slag mot 48-åringens ansikte och kropp.

Men 48-åringen slog inte tillbaka, utan lade sig i stället på en madrass som låg över golvet och somnade.

Medan vittnet såg på tejpade männen då ihop 48-åringen armar och hans ben. De trädde sedan en plastpåse över hans huvud, som de tejpade fast runt halsen.

Först då, berättar 48-åringen i förhör, kvicknade han till och kom till medvetande. Han var kraftigt berusad, men har därefter lämnat samma berättelse som vittnet om vad som hände.

Efter någon minut drog de av plastkassen från 48-åringens huvud. Och hämtade en braständare som de hettade upp och använde för att bränna 48-åringen över kroppen.

Vittnet ska då ha gripit in och bett männen att lägga av.

Men i stället hettade männen upp en matgaffel och brännmärkte 48-åringen över kroppen, bland annat över ena skinkan, med det glödgade besticket.

Båda männen brännskadade sig själva under tortyren.

Under förhör så berättade 30-åringen att han druckit en halv liter sprit som smakade ”hårsprej” hemma hos 48-åringen, och att han därefter saknar minnen från natten. Han kunde inte förklara sina egna brännskador för förhörsledaren.

Den 32-årige mannen medgav i förhör att han virade tejp runt 48-åringen händer och fötter, och att de trätt en påse över 48-åringen huvud för att han hade ”vält vardagsrumsbordet”, och varit ”dryg”.

Han säger sig inte ha något minne av att han ska ha bränt 48-åringen.

När förhörsledaren frågade om 32-åringens egna brännmärken, som han hade över armen under förhörstillfället, hävdade 32-åringen att de var tillfogade av honom själv med vett och vilja.

Mer läsning

Annons