Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ville starta om i Gävle

/

GÄVLEDen 27-årige sundsvallsbon, misstänkt för att ha köpt oralsex av en 15-årig Gävletjej, befann sig i Gävle för att hyra lokaler till sitt företag.

Annons
Uppgiften bekräftas på tisdagen av en utredare vid Sundsvallspolisen:
- Han är sågad här och kan inte röra sig på stan. Därför skulle han ordna nya lokaler, säger polismannen.
"Alexandra", den kvinna som misstänks ha arrangerat mötet för det misstänkta sexköpet, är enligt uppgifter till polisen "erfaren" och har ett stall med flickor.

Kallades "porrfotografen"
Orsaken till att 27-åringen vill flytta från Sundsvall är omfattande uppmärksamhet i lokala nyhetsmedier, där han kallats "porrfotografen".
Bakgrunden är att han vid ett tillfälle försökte övertala två 14-åriga flickor att ställa upp på nakenbilder. Han smekte en av flickorna på benet och upp över låret. Det ledde till fällande dom för sexuellt ofredande.
- Han vill ha unga tjejer som han erbjuder modelljobb. Nu håller han på att etablera sig i Gävle, säger polismannen.
Uppgifterna om flytten lämnas också av 27-åringen själv:
- Jag har fått dåligt rykte av det här med fotograferingshistorien... Jag utsätts för snusspottar i ansiktet... Jag hittar kondomer, knivar och får blodbrev i min brevlåda, säger 27-åringen själv i ett bandat polisförhör.
- Jag ville flytta (...) ett företag i Gävle, säger han.
27-åringen har åtalats för sexuellt ofredande vid ytterligare ett tillfälle, även den gången vid tingsrätten i Sundsvall. Åklagaren hävdade att 27-åringen plockat upp en berusad 18-årig flicka på en restaurang, fått med sig henne hem till sin lägenhet där han skulle ha bjudit henne på mer alkohol tills hon blev redlös och somnade.
Enligt åtalet hade 27-åringen sex med flickan sedan hon somnat men tingsrätten valde att fria och tro på den åtalades försvar, att flickan var med på att ha sex.
Som Gefle Dagblad kunde avslöja i går åtalas nu 27-åringen vid Gävle tingsrätt, misstänkt för attha köpt oralsex av en blott 15-årig Gävletjej. Sexköpet ska ha skett i ett rum på tredje våningen på hotell Winn.
Men i förundersökningen förekommer också uppgifter att kontakten mellan 27-åringen och den 15-åriga flickan förmedlades av en kvinna, "Alexandra".
Det var "Alexandra" som först kontaktade flickan och arrangerade mötet på Café Artist, enligt vad flickan berättar i förhör.
Efter mötet på hotellrummet ska "Alexandra" ha ringt flickan och försökt förmå henne att återvända och genomföra ett samlag mot en betalning av 3 000 kronor.

Kopplerimisstänkt
Enligt en Gävleåklagare är "Alexandra" misstänkt för koppleri och det ska pågå en undersökning för att identifiera henne.
Under tisdagen förnekade dock utredare i två polisdistrikt i Norrland kännedom om en sådan brottsutredning.
Detta trots det uppenbara intresset att höra henne i såväl utredningen mot 27-åringen som för misstankarna om koppleri.
- Hon ska själv att ha sagt att hon har erfarenhet och har hållit på med det länge, säger Rolf Sundquist vid Gävlepolisens ungdomsrotel.
Innan hon förhörts är det emellertid oklart vilken erfarenhet hon har.
Om det är som hon påstår, erfarenhet av att arrangera modelluppdrag.
Eller av att arrangera sexköp på hotellrum.

MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons