Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är matstället som vill flytta in i gamla fängelset

/
  • Sedan kulturhus Lätting gick i konkurs i våras har det gamla fängelset varit utan servering.
  • Peter Ågren öppnade Gävligt Gott på Norra Rådmansgatan 2010.

Gävligt Gott men inte längre på Norra Rådmansgatan. På lördag stänger butiken. Men den kan återuppstå i gamla kulturhus Lättings redan om ett par veckor.
– Vi vill bli en destination i stället för drop in-ställe, säger ägaren Peter Ågren.

Annons

Flera av studieförbunden har redan flyttat in, men sedan Lättings gick i konkurs i våras har det gamla fängelset varit utan servering.

Samtidigt letar Gävligt Gott nya lokaler. Norra Rådmansgatan var ett bra skyltfönster de första åren, men nu vill Peter Ågren och hustrun Malin Pettersson ha större ytor. Helst dubbelt så stort till halva hyran, och för det finns tre centrala alternativ.

Lediga lokaler finns både på Gävle Strand och vid Gävle teater, men det nya kulturhuset på Hamiltongatan är deras förstahandsval.

– Det är ett fantastiskt hus. K-märkt, så det som gäller är sparsamma, smakfulla förändringar, säger Peter Ågren.

Kärnan blir förstås densamma: ekologisk och närproducerad. Samarbetet med lokala matproducenter fortsätter. Men större ytor ger även möjlighet att utveckla verksamheten. I det gamla fängelset går det exempelvis att satsa på fler temakvällar, med fler gäster. Kaféutbudet blir förmodligen större.

Förhandlingar pågår med ABF och Vuxenskolan, som sitter på upplåtelseavtalet.

– Inget är påskrivet än, men muntligt är vi överens med studieförbunden på de flesta av punkterna. Vi förhandlar kring utbud, öppettider och bokningsbara ytor i lokalen, säger Peter Ågren.

Nästa steg är att träffas på fredag. I bästa fall kan det då skrivas kontrakt.

Oavsett hur det blir med lokalen kommer Gävligt Gott att samarbeta med studieförbunden på ett eller annat sätt. De har även tidigare levererat catering åt fängelsemuseet.

Annons