Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du sett Hilda?

/

Mellanpudeln Hilda är spårlöst försvunnen sedan i söndags. ”Jag är så himla rädd att någon har tagit henne”, säger Karin Sågström, matte.

Annons

Karin Sågström skulle skjutsa sin dotter till fotbollsträningen. Vid tiotiden i söndags morse stannade de till vid Konsum Krysset, på Skogmursvägen mellan Fridhem och Olsbacka.
- När min dotter öppnar bildörren far Hilda ut som ett pistolskott. Min dotter kastar sig efter kopplet, men det glider ur hennes fingrar, säger Karin Sågström.
Till saken hör att tiken, som är ett och ett halvt år, har en traumatisk tillvaro bakom sig hos en kennel i Uppsala län som varit föremål för flera anmälningar från länsstyrelsens djurskyddsinspektörer.
- Jag har träffat tre hundar från samma kennel och de är alla speciellt beteende. Jag har haft Hilda i två månader och det har gått framåt med henne. Hon är skygg och springer knappast fram till främmande människor och viftar på svansen, men hon är snäll som sjutton.
Hilda hade ett rött koppel fäst vid en röd halskedja när hon försvann. Nu vädjar Karin Sågström till människor att hålla ögonen öppna.
- Hon försvann mitt bland villaområden och jag tycker att någon borde ha sett henne. Men det har varit knäpptyst. Jag är så himla rädd att någon har tagit henne. Inte om det är en snäll person som tagit hand om henne, men om det är någon som kan sälja henne för en påse narkotika, säger Karin Sågström.

Har du upplysningar om Hilda? Kontakta Karin Sågström på mobilnummer: 070-766 78 86

Mer läsning

Annons