Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här flödar kreativiteten

/
  • Evelina Hansen har klippt Alexander Hall. Han ser ut som om han hämtats direkt från Londons gator.– Det är en tuffare frisyr som han ändå ska känna sig bekväm i, säger Evelina Hansen.
  • Emma Edwertz har fått en glammig New York-stil av Caroline Cardenström.– Det är en frisyr för röda mattan, lite Gossip Girl-aktig, förklarar Caroline Cardenström.

70 trendiga hårmodeller intog Heartbreak Hotel när Polhemsskolans frisörelever visade sina färdigheter.

Annons

Under hela hösten har de slitit med sitt projektarbete. Inspirerade av det senaste från Stockholm Fashion Week har de friserat unga människor, kompisar och bekanta, som i går visade upp sig på nattklubbens scen.

– Det är en möjlighet att visa vad vi kan för en bredare publik, säger Evelina Hansen som går sista terminen på frisörprogrammet.

Hon och klasskompisen Caroline Cardenström har arbetat utifrån ett storstadstema. De har klippt fem modeller var, frisyrerna utstrålar allt från ruffig brittisk arbetarklass till glamorös New York-societet.

– Vi har hämtat inspiration från storstäder som Paris, London och New York, förklarar Evelina Hansen.

Utöver att frisera har eleverna också bokat lokalen, ordnat med sponsorer och tagit kontakt med olika klädbutiker som har dressat modellerna. Visningen är en chans att marknadsföra sig som frisör nu när yrkeslivet väntar.

Mer läsning

Annons