Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här har ni Gävles nya högstadium

/
  • Vallbacksskolan föreslås bli storhögstadieskola i Gävle. I dag bedrivs SFI-undervisning för vuxna invandrare i skolan.

Gävles nya storhögstadium placeras i Vallbacksskolan. Det är ett av förslagen som Åsa Wiklund-Lång, S, kommer att presentera på en presskonferens i dag, erfar GD.

Annons

I dag är det dags för barn- och ungdomsnämndens ordförande att lägga fram sitt slutgiltiga förslag till ny skolorganisation i Gävle kommun.

Under en presskonferens strax efter lunch kommer hon, tillsammans med representanter från andra partier inom nämnden, att redogöra för vilka skolor som påverkas av elevflyttar eller nedläggning och vilka som får fortsätta som i dag.

Enligt vad GD erfar går ett av de konkreta förslagen ut på att skapa en centralt placerad högstadieskola med flera parallellklasser.

Tanken är att en ny organisation med färre och större skolor ska se till att eleverna får mer kompetenta lärare och tillgång till likvärdigt stöd.

Den nya högstadieskolan – som ska ta emot elever från flera delar av kommunen – föreslås öppna i Vallbacksskolan på Brunnsgatan.

Där huserar i dag SFI-undervisningen som riktar sig till vuxna invandrare som ska lära sig svenska språket.

Den verksamheten skulle i sådana fall flytta till Skytteln på Nedre Åkargatan där övriga Vuxenutbildningen håller till.

Vuxenutbildningen har därför startat en lokalutredning med målet att samla all verksamhet från höstterminen 2013.

Åsa Wiklund-Lång, S, ville i går inte ge någon kommentar till uppgifterna om Vallbacksskolan.

– Jag vill vänta tills jag kan presentera hela paketet, säger hon.

Även fastighetschef Cecilia Öhlén på Gavlefastigheter hänvisar till presskonferensen.

Vilka elever som ska gå i den nya centralt belägna högstadieskolan återstår att se.

I det tjänstemannaförslag som presenterades i september fanns idéer om att bland annat hänvisa de äldsta Bergbyeleverna till en skola i Gävle.

Även Stenebergsskolans, Sörbyskolans och Milboskolans 7–9-elever kunde enligt de ursprungliga förslagen få flytta på sig.

Anna Höglund

Mer läsning

Annons