Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här övar 16 godhjärtade missar

/
  • Tjejerna som tävlar får vara i åldrarna 18 till 25. Här tränar de inför kvällens show.

I kväll avgörs Miss World Sweden på Spegeln. Enligt presschef Torzan Torssell är Miss World Sweden inte en renodlad skönhetstävling utan snarare en välgörenhetstävling.

Annons

– Tjejen som vinner ska vara en godhjärtad människa, ha bra fysik, göra sig bra på bild, vara socialt kompetent och kunna föra sig, berättar Torzan Torssell som är presschef för den svenska uttagningen.

Sexton tjejer i åldrarna 18 till 25 tävlar. Senare i sommar kommer en av dem representera Sverige i den större Miss World-tävlingen som hålls i Ordos i Kina.

Torzan Torssell vill modernisera tävlingen i Sverige och göra den mer rumsren. Han tycker att det framförallt handlar om att vinnaren ska vara socialt kompetent och bra på att arbeta med välgörenhet.

Vad har baddräktsmomentet med välgörenhet att göra?

– Det är för att vi ska se att de verkligen är vältränade och har god fysik, det ska inte gå att fuska, därför måste de hade tajta kläder, säger han.

Han menar att god fysik krävs av vinnaren för att hon i egenskap av Miss World ska klara av det hektiska schema som det innebär att flyga runt i världen och arbeta.

Tävlingen kommer i första hand vara öppen för nära och kära men spelas också in och kommer visas på webben.

Mer läsning

Annons