Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatts valturné nådde Gävle

/
  • Lokale centerpartisten Hans-Erik Mossberg har svårt för den högerfalang inom partiet som kallas stureplanscentern.
  • Anna-Karin Hatt är 38 år och född på en
  • Gävles gräsrotsrötter inom Centerpartiet diskuterade bland annat mobiltäckning på landsbygden med Anna-Karin Hatt.

Centerpartiets partiledarkandidat Anna-Karin Hatt besökte idag Gävle för att diskutera politik med "så många medlemmar som möjligt", som ett led i sin turné Hattresan.

Annons

Hon anser att Centerpartiet måste bli tydligare och företräda en grön socialliberalism.
– Vi misslyckades i valet 2010 genom att vara för nischade på företagande och miljö. Centern måste vara ett brett och allmänborgerligt parti för att bli den kraft vi var på 1970-talet, säger statsrådet Anna-Karin Hatt, som kandiderar till partiledarposten.

IT- och regionminister Anna-Karin Hatt är en av de tre kandidater som har chans att bli Centerpartiets nya partiledare. I september avgörs valet på Centerstämman i Åre och varje enskild kandidat är i full fart med att värva röster. Just nu är hon ute på en turné med man, barn och presschef som hon valt att kalla "Hattresan". Denna resans fjärde dag var det Gävle och restaurang Mezza Nottes tur där media och medlemmar i den lokala centeravdelningen bjöds in. Hatt pratade om att detta är första gången Centern har en såpass öppen process i valet av en ny partiledare. Hon menade också att det är en unikt för Riksdagens partier bortsett från Miljöpartiet som använt liknande metoder länge. En känga mot socialdemokraternas metod att välja partiledare blev det också.

– Att låta valberedningen hålla sina samtal i ett stängt rum för att sedan låta Håkan Juholt hålla sitt jungfrutal är inget annat än ett slutet påveval som inte anstår en folkrörelse.

Roland Ericsson, Centerns oppositionsråd i Gävle vill inte uttala sig om vem som är hans favorit än. Den ena konkurrerande kandidaten Annie Lööf kommer också besöka Gävle snart. Hon har fått rollen av att representera den så kallade stureplanscentern. Hatt vill istället rikta in sig på vad hon kallar en "varm, grön, socialliberalism".

Mer läsning

Annons