Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häxa sökes i Gävle

/

Påsken är över men häxorna finns kvar. Och just nu finns en jobböppning som häxa i Gävle.

Annons

Företaget Häxriket i Norden driver en växande medial telefonlinje och vill nu expandera genom att anställa en häxa i Gävle.

Vad krävs för tjänsten?
– Man ska ha god kunskap om moder jord, och kunna använda sig av naturens örter, havet och jorden. Det krävs spådomskunskap så att man kan tala om vilka stigar som kunderna ska gå, men det spelar ingen roll om man spår i tarotkort, runor eller kristaller, säger Qinna Blomgren vid Häxriket i Norden.

För att vara säkra på jobbkandidaternas häxkunskaper genomförs ett arbetsprov, i vilket de sökande i en timmes tid måste ge "klockrena" svar på företagets frågor. För närvarande har Häxriket i Norden 25 häxor som ger kunderna mediala råd genom telefonlinjen, kunder som bland annat kan vara företagsledare, enligt Qinna Blomgren.

– De kan exempelvis vara stressade efter finanskrisen, och vill veta hur de ska agera i framtiden. Vi frågar vad de väntar sig av livet och hur de vill att det ska se ut. Vi hittar sedan "avtagsvägar" som ska föra dem rätt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för en häxa?
– Man kokar sitt kaffe och ringer sedan upp ett speciellt nummer för att logga in. Och sedan inväntar man samtal.

Vad har era häxor i lön?
– 210 kronor per samtalad timme.

Annonsen har legat ute sedan den 16 april, men när GD talade med Qinna Blomgren under skärtorsdagen lyste jobbansökningarna med sin frånvaro.

– Det är dåligt med ansökningar på grund av påsken, det är mer ansökningar efter den, säger Qinna Blomgren.

Mer läsning

Annons