Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedlund ny i polisstyrelsen

Just nu pågår den två dagar långa Polisriksdagen i Västerås.
Polisriksdagen hålls vart fjärde år, året efter riksdagsvalet. Ny ordinarie ledamot i Gävleborgs polisstyrelse är Sverigedemokraternas Roger Hedlund.

Annons

Syftet med polisriksdagen är att informera förtroendevalda i de olika länens polisstyrelser om verksamheten, utvecklingen och de utmaningar som väntar. Ledamöter från landets 21 polisstyrelser, polisnämnder, länspolismästare och representanter för riksdagens justitieutskott är några av de omkring 300 personer som deltar vid polisriksdagen.

Som ledamot i Gävleborgs polisstyrelse är även Roger Hedlund på plats i Västerås.

– Det ska bli intressant att få lite mer information och insyn, säger Roger Hedlund.

Roger Hedlund hoppas naturligtvis att hans partis representation i polisstyrelser i landet kommer att märkas på olika sätt.

– Vi har till exempel lagt en motion om övervakningskameror i centrum, något vi tror kan avskräcka från brott.

Medan Sverigedemokraterna vill begränsa invandring och mångfald har Riskpolisstyrelsen och landets polismyndigheter de senaste åren jobbat aktivt för jämställdhet och etnisk och kulturell mångfald inom polisen. Sedan några år tillbaka är det tillåtet att bära turban, kippa eller huvudduk i yrket, förutsatt att färg och form anpassas till uniformen. Det är något som Roger Hedlunds parti inte oväntat ogillar.

– Vi tycker inte att det hör till uniformen. Man går ett steg för långt. Det är fel att lägga in religiösa symboler i polisyrket. Man måste anpassa sig till hur det ser ut.

Mer läsning

Annons