Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedvigs Trädgård får hjälp att riva staketet

/
  • Carola Arnaryd och Ulrika Kristiansson har fått det lugnande beskedet att pingstförsamlingen ska hjälpa Hedvigs trädgård med rivningen av den del av trädgården som ligger på pingstförsamlingens mark.

– Jag och några andra i pingstförsamlingen ska hjälpa till att riva staketet.

Det lugnande beskedet ger fastighetsägaren Hans-Lennart Eriksson nu till Hedvigs Trädgård.

Annons

I onsdagens Gefle Dagblad berättade Carola Arnaryd, som driver handelsträdgården Hedvigs Trädgård, om hur hon mitt i högsäsongen ställdes inför kravet att riva ner ett staket och krympa ner utegården.

– Om det här inte löser sig måste vi kasta in handduken. Jag kan inte sätta av personal till det här, sa hon.

Men nu lovar Hans-Lennart Eriksson, som äger mark och växthus där Hedvigs Trädgård håller till, och är den person som skänkte marken till pingstförsamlingen så att man kan bygga en ny kyrka, att Hedvigs Trädgård ska få hjälp.

– De gör ett så bra arbete och har gjort väldigt fint på utegården. De ska inte behöva jobba med rivningen nu när det är högsäsong. Det här kommer vi att lösa, säger han.

Ett nytt varuintag, i stället för det som försvunnit på grund av byggarbetena, ska också ordnas, lovar han.

– Vi vet redan var varuintaget ska vara, säger han.

I dag, torsdag, ska Hans-Lennart Eriksson och projektledaren träffa Carola Arnaryd för att diskutera detaljerna i vad som ska göras.

Hans Lennart Eriksson tror inte att bygget av den nya pingstkyrkan intill kommer att hota verksamheten vid Hedvigs Trädgård.

– Det tror jag inte. Den där remsan mark som försvinner kommer inte att påverka dem något nämnvärt för nästan allt de byggt upp på Hedvigs Trädgård ligger på den andra sidan av det röda strecket, säger han.

Carola Arnaryd vill inte kommentera löftet om hjälp innan mötet.

Mer läsning

Annons