Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlingby får ny skidlift 2013

/

Efter allt tekniskt strul – nu ska Hemlingbybacken få en ny skidlift.

Kommunen har avsatt pengar till skidsäsongen 2013/2014.

Annons

Den nuvarande liften var begagnad redan när den köptes in för 15 år sedan. I vintras gick den med jämna mellanrum sönder och stod stilla.

– Det berodde delvis på att folk åkte sicksack i liften. Det krävs att man är försiktig om den ska hålla, säger Charlotte Holmsten, verksamhetssamordnare på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Nu har kommunen avsatt pengar till en ny lift. Den beräknas kosta fyra miljoner kronor. Men det dröjer till skidsäsongen 2013/2014 innan den kan vara på plats.

– Vi hade hoppats få loss pengar tidigare, men det är mycket som behövs inom kommunen. Vi får hålla tummarna för att den gamla liften håller ett år till, säger Charlotte Holmsten.

Vilken typ av lift den ska ersättas med är ännu inte helt bestämt, men det lutar åt en släplift av samma modell som i dag.

– Vi tittar också på om vi ska ha en eller två liftar. Hemlingbybacken har blivit så pass populär att det kanske behövs två, säger Charlotte Holmsten.

Kommunens ambition är att Hemlingbybacken ska gå att använda året om – av skidåkare på vintern och av cykelföreningen övrig tid på året.

Mer läsning

Annons