Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilkkas skörd: 24 043 döda sniglar

/

I somras hade Hilkka Risberg från Gävle tagit död på 15 000 mördarsniglar. Nu är säsongen på väg att ta slut och räkneverket står på 24 043.

Annons

– Nu har jag bestämt mig för att lägga av, säger hon.

När GD berättade om hennes snigeljakt i somras blev hon snabbt en rikskändis. Sedan dess har hon fortsatt sin metodiska jakt på sniglarna, både på sin egen tomt och utanför.

Nu börjar sniglarna förbereda sig för vintern och det gör Hilkka Risberg också.

I fortsättningen blir det bara enstaka sniglar som råkar komma i hennes väg som råkar illa ut. Något mer aktivt jagande blir det inte den här säsongen.

– Förra lördagen tog jag de sista hemma på tomten. Nu ska jag ägna mig åt något annat, säger Hilkka Risberg, som mest har positiva erfarenheter av att ha blivit uppmärksammad som snigeljägare.

Många, även ungdomar, stannar och frågar henne hur det går. Den enda negativa uppmärksamheten hittills är ett anonymt brev som ifrågasätter hennes rätt att ta död på levande varelser.

– Det har jag lagt där det hör hemma, säger Hilkka Risberg.

De senaste veckorna har hon hittat sniglar under kirskål, ryssblommor och maskrosblad, vilket tyder på att sniglarna ännu inte börjat gräva ner sig.

Nu hoppas Hilkka Risberg på att kylan slår till ordentligt, innan snön lägger sig. Det kan innebära ett 2013 med färre sniglar att jaga.

Mer läsning

Annons