Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit flyttar Friskis&Svettis

/

Friskis&Svettis har löst sin akuta lokalkris.

När hyreskontraktet på Fjärran Höjder går ut kommer verksamheten att flyttas till Vallbacksskolan.

Annons

Som GD berättat om tidigare så har kommunen sagt upp Friskis&Svettis hyreskontrakt på Fjärran Höjder inför försäljningen av badhuset.

Föreningen började omgående jakten på en ersättningslokal, men insåg snabbt att det skulle ta tid att få till en bra och långsiktig lösning.

Målet är att flytta verksamheten till Tibnorhallen på Brynäs som ska rustas och anpassas av fastighetsägaren. Men det kan bli aktuellt först hösten 2013 och något kontrakt är ännu inte undertecknat.

För två månader sedan lät verksamhetschef Niklas Tyni bekymrad när GD ringde upp. Han befarade att föreningen skulle tvingas dra ner på verksamheten i januari om ingen tillfällig lokallösning dök upp lagom till årsskiftet.

– Vi sitter i en sits som är sådär, sa han till tidningen då.

Men i veckan lyckades Friskis&Svettis tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen och Gavlefastigheter hitta en lösning. När kontraktet på Fjärran Höjder går ut den sista december får föreningen i stället hyra in sig i Vallbacksskolans gymnastiksal.

– Den är ungefär samma storlek som salen på Fjärran Höjder och hög i tak. Det känns jättebra, säger Niklas Tyni.

Enligt honom kommer Friskis&Svettis att kunna erbjuda samma mängd pass på Vallbacksskolan som på Fjärran Höjder-badet, bortsett från vattengympan.

Mer läsning

Annons