Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfeber i Läkerolen

/
  • Järnkrok är tillbaka, då blir det vinst. Det förutspådde John Jonsson och storebror Axel från Österfärnebo när de laddade upp med lunch i Läkerol Arena före gårdagens match.
  • Klädd i en matchtröja med nummer 11 på ryggen åt Gittan Rockman lunch på Läkerol Arena i går. Matchen skulle hon se på Cheers.
  • Johan Winlund flyttade från Gävle till Stockholm för drygt 20 år sedan men håller fortfarande på Brynäs. I går käkade han lunch och kände av stämningen i Läkerol Arena tillsammans med femåriga dottern Meja.
  • Det är nu det gäller. Nästa år har Brynäs förlorat för många bra spelare för att ta SM-guld, menar Roger Cogne och Bengt-Göran Wickström.
  • Antalet lunchgäster på Läkerol Arena har ökat successivt och i år ligger snittet på 330. Chansen att se A-laget träna medan man äter fungerar som en extra krydda.– Vi har fler bokningar nu än tidigare, säger Anette Hammarstedt som jobbar i restaurangen.
  • Kocken Samir Kusmic håller grytan varm. Som mest har restaurangen i Läkerol Arena haft 550 lunchgäster.

Ett SM-guld skulle betyda mycket. För Brynäs, för hockeyintresset, för staden...

– Det vore bra med lite goda nyheter efter Ericsson och Ahlgrens, säger den tidigare Gävlebon Johan Winlund.

Annons

Han och femåriga dottern Meja har inte lyckats få tag i biljetter till den andra finalmatchen utan får nöja sig med att äta lunch och känna av stämningen i arenan några timmar innan nedsläpp.

Johan Winlund flyttade från Gävle till Stockholm för drygt 20 år sedan men behåller kontakten med staden och hockeylaget.

– Jag tror att Brynäs kan ta guldet i år. De har en extrem moral och jobbar för varandra, samtidigt har de individuellt skickliga spelare. Johan Larsson är min personliga favorit, men det är svårt att inte säga Silfverberg också.

Vid salladsbuffén står Gittan Rockman med en bricka i famnen. Naglarna är svart-röd-gul-målade och under jackan syns en Brynäströja med nummer 11 på ryggen.

– Ollas är min favoritspelare, han är så full av energi. Men jag gillar Svedberg också.

Det blir Brynässpelarna som får ta på sig guldhjälmarna i år, tror hon.

– Våra grabbar är så pigga och snabba, men Skellefteå har samma energi så det kommer att bli jäkligt jämnt.

Egenföretagarna Roger Cogne och Bengt-Göran Wickström jobbar båda i elbranschen och brukar äta lunch lite varstans. Att samtalsämnet blir hockey är inte ovanligt.

– Det är nu det gäller, nästa år kommer laget att tappa mycket folk och då blir det svårare att vinna SM-guld. Jag hoppas att de kan vinna fyra raka matcher, ju längre finalspelet pågår desto jobbigare blir det, säger Bengt-Göran Wickström.

– Brynäs har ett starkt lag med flera superstjärnor. Svedberg var rena muren sist och Hansen är en riktig grovjobbare. Silverberg, Ollas och Rohdin hör också till de bästa spelarna, säger Roger Cogne.

Vad säger ni om motståndet?

– Skellefteå kör full fart framåt hela tiden, men man måste ha huvudet med sig också, säger Bengt-Göran Wickström.

– Lagen är ganska lika, men Skellefteå är inte lika effektivt som Brynäs, säger Roger Cogne.

Mer läsning

Annons