Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon varnar för taxichaufför

/
  • Välj något av de etablerade taxiföretagen, uppmanar taxichauffören Yvonne Hägglund. – Jag vill inte att någon ska åka med en taxichaufför som är misstänkt för något så grovt, säger hon.

En taxichaufför är misstänkt för sexuellt utnyttjande av en handikappad kvinna i Hälsingland.

Nu kör han taxi i Gävle på nätterna.

– Jag blir både upprörd och förtvivlad. Jag vill att folk ska veta att han kör här så att de kan välja de etablerade taxiföretagen i stället, säger Yvonne Hägglund, taxichaufför hos Stor & Liten.

Annons

Taxichauffören från Hälsingland häktades i mitten av januari, misstänkt för att ha förgripit sig på en handikappad kvinna som åkte färdtjänst med honom.

Mannen släpptes ur häktet i veckan men är fortfarande misstänkt. Han är avstängd från att köra färdtjänst åt X-trafik i väntan på dom, men eftersom han har kvar taxilegitimationen finns det inget som hindrar att han kör taxi.

Torsdag, fredag och lördag kväll har han kört som friåkare i Gävle. Men när taxichaufförerna i Gävle upptäckte att han plockar upp kunder i centrum blev de upprörda.

Tommy Engberg fick syn på den misstänkte taxiföraren vid tiotiden i förrgår kväll vid Stortorget och såg honom sedan ett par gånger till på Söder där han plockade upp kunder.

– Han har kört helgnätter här i Gävle i många år så jag känner igen honom och taxin är ju helt laglig, så man kan inte göra något. Men man blir orolig för vad som ska hända i taxin, säger han.

– Ska man vara säker ska man åka med något av de företag som är etablerade här i Gävle. Både i Taxi Stor & Liten och i Gävle Taxi går man igenom så att ingen förare finns med i belastningsregistret, säger han.

Yvonne Hägglund blir också orolig när hon hör att taxichauffören från Hälsingland plockar upp kunder under helgnätterna i Gävle.

– Jag vet ju i vilket tillstånd många är när de ska åka hem. En del vet nog inte på morgonen hur de kom hem över huvud taget. Då vill man inte att de ska åka med någon som är misstänkt för något så grovt som ett våldtäktsförsök, säger hon.

– Jag vill kunna vara stolt över att vara taxichaufför. Men när det kör omkring chaufförer som är misstänkta för brott så skäms jag, för ingen taxikund borde behöva fundera på om man är säker när man åker taxi, säger hon.

Mer läsning

Annons