Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstlovet fylls med spökjakt, snölek och fotboll

/
  • Tura Sventon, som till vardags går under namnet Helena Berg, har fullt upp hela höstlovsveckan med att nosa upp spöken tillsammans med barnen. Här har de träffat på kockan Svarta Björn, även känd som Monica Granath, som dog i lunginflammation.
  • Adam Temmel, tolv år, kom från Östersund tillsammans med mamma Carina och lillebror Turbo, tre år, bara för att gå på Järnvägsmuseets spökjakt. Turbo har ett mycket starkt intresse för tåg.
  • Tura Sventon, som till vardags går under namnet Helena Berg, har fullt upp hela höstlovsveckan med att nosa upp spöken tillsammans med barnen. Här har de träffat på kockan Svarta Björn, även känd som Monica Granath, som dog i lunginflammation.
  • Elliot Olsson, sex år, med mamma Sofia kom från Katrineholm för att ha kul på Järnvägsmuseet i går.
  • Lena Vikström är inte bara häxa utan även museivärd på Järnvägsmuseet.
  • Pei Ying Kuang från Kanton i södra Kina upplevde snö för första gången i sitt liv.
  • Konstnären Anna Viola Hallberg gillade årets första snö i Gävle tillsammans med Hillevi Olsson, konstpedagogen Matilda Svensson,  Rakel Bragman, Ingrid Elverstig och Pei Ying Kuang, som aldrig tidigare upplevt snö.
  • Ahmed Fidow trivdes med att spela fotboll med kompisarna Yehya Nabulsi, Based Ezat och Shriff Abdi i Nynäshallen.
  • Tomas Friberg är projektledare för Godis på Nynäs.

Adam Temmel gick på spökjakt med lillebror Turbo.

Pei Ying Kuang upplevde snö för första gången i sitt liv.

Ingrid Elverstig lärde sig mer om konst på Konstcentrum.

Shriff Abdi spelade fotboll i Nynäshallen.

I går inleddes höstlovet.

Annons

På Järnvägsmuseet står man rustad för spöksugna och höstlovslediga barn. Tura Sventon, som till vardags går under namnet Helena Berg och är programansvarig, har fullt upp hela höstlovsveckan med att nosa upp spöken tillsammans med barnen.

– Ja, oja, 15 turer i veckan; tre varje förmiddag. Men det är jätteroligt med den direktrespons man får från barnen, säger hon.

En av de spökjaktssugna barnen var Adam Temmel som kommit från Östersund tillsammans med mamma Carina och lillebror Turbo, tre år. Turbo är dock betydligt mer lockad av tågen än av spöken.

– Jag bara gillar dem. Tåg börjar på t, precis som Turbo. Och så kan man äta och sova på tåg. Tåg är mycket bättre än bilar, förklarade Turbo.

På Konstcentrum fanns konstnären Anna Viola Hallberg på plats. Tillsammans med ett gäng unga entusiaster gav hon sig ut för att uppleva och dokumentera snön utanför.

En mycket speciell händelse i Pei Ying Kuangs liv, som kommer från kanton i södra Kina, men som sedan någon månad studerar ekonomi och bor i Gävle.

– Jag har aldrig sett snö på riktigt tidigare. Det är helt fantastiskt. Allt är vitt. Även himlen, säger hon.

I Nynäshallen spelar ett gäng höstlovslediga hellre fotboll än känner på den blöta snön utanför.

– Det är roligt att vara här. Jag känner alla här och det finns något att göra hela tiden. Jag kommer nog att vara här varje dag på lovet. Det är ju här alla är. Annars är man bara hemma och sitter framför datorn, säger Shriff Abdi.

Mer läsning

Annons