Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hövdingen har fått nya grannar

/
  • – Vi tycker det är coolt, säger Peter Nordin, chef för Screeno.
  • I går var det inflyttningsfest på slottet som nu fått två företag som hyresgäster.
  • Emma Blom och Lina Vikström från Kahls The & Kaffehandel var några av de många företagare som kom till gårdagens inflyttningsfest på slottet.

I går var det fest på slottet. Kungligheterna lyste visserligen med sin frånvaro men det var ändå livat när stans mest spektakulära kontor skulle invigas.

Annons

Loungemusiken ljöd och champagnen flödade när lyckönskare anlände i strid ström till de nyrenoverade lokalerna.

– Vi är här för att gratta till de trevliga lokalerna. Vi är lite avundsjuka för att de får jobba på slottet. Men vi har inte den sortens verksamhet, säger Emma Blom från Kahls The & Kaffehandel.

Ett av föremålen för de många gratulationer som utdelades var Peter Nordin, chef för Screeno som tillsammans med reklambyrån Precisallt utgör slottets nyaste hyresgäster.

– Vi tycker det är coolt, vi vill skapa Gävles coolaste arbetsplats. Många är imponerade när de får höra att vi finns på slottet, säger Nordin som hoppas att liv och rörelse i lokalerna som gapat tomma sedan 2008 ska göra slottet till en angelägenhet igen.

– Vi vill göra slottet till en stolthet för Gävle.

Per Nelander är förvaltare på Statens fastighetsverk som äger slottet. Enligt honom fanns länge en strävan att göra lokalerna tillgängliga för allmänheten. Men kommunen som hade option på lokalerna fick inte tummen ur och till slut fick ekonomin styra.

– Vi måste få in hyran, säger förvaltaren som dock är märkbart nöjd med sina nya hyresgäster.

– Huset mår bra av att användas och vi tyckte att den här verksamheten passade bra. Det blir en intressant brytning mellan det gamla slottet och den toppmoderna verksamheten.

En brytning som även uppskattas av Barbro Holmberg. Hon kom till gårdagens inflyttningsfest, inte bara i rollen som landshövding utan även som granne. Hon var glad att få sällskap i slottet där hon bott ensam i fyra år.

Hur är det att ha dig som granne, klagar du mycket?

– Det är nog de som kommer gnälla på mig. Jag har bott här ensam så länge och vant mig vid att skruva upp ljudvolymen högt.

Mer läsning

Annons