Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur har du påverkats av Oslotragedin?

/
  • Iréne Larsson, 71 år, pensionär, Gävle– Först var man ju så chockad och kunde inte tro att det var sant. Personligen var jag ju inte påverkad, men man undrar ju hur det står till i huvudet på en sådan människa.
  • Lennart Heselius, 63 år, pensionär, Gävle– Det var en sådan hemsk händelse, man kunde inte tro att det var sant. Breivik angrep ju nästa generations politiker. Det enda positiva är ju att Framskrittspartiet har halverats sin väljarkår, måtte en liknande utveckling hända i Sverige också.
  • Jean-Christophe Fernandes, 24 år, arbetslös, Gävle– Jag har gamla klasskompisar som har påverkats av det, för de kände folk som var på Utöya och skadades. Men vi har faktiskt inte pratat så mycket om det. Det var så konstigt att det hände, jag förstod inte vidden av det förrän flera dagar senare. Det krävs endast en person med starka åsikter för att åstadkomma en sådan tragedi.
  • Sara Arhusiander, 32 år, mäklarassistent, Östersund– Det påverkade mig mycket, det var så fruktansvärt. Och nu är det ju ett år sedan det hände, så man blir ju påmind. Det var så himla nära, när det var i Norge, det kan hända var som helst och det förstod man ju först då.
  • Nina Beiron, 72 år, pensionär, Stockholm– Det var ju så gräsligt, det är klart man reagerar och blir berörd. Det där är ju sådant som bara händer i Amerika, jag minns att jag inte kunde förstå att det har kommit hit. Ibland känns det som att världen håller på att gå under. Jag försöker nog hålla distans till det, jag skulle inte orka gå runt och vara rädd för att något ska hända här. Jag tänker att

Vi har frågat gävlebor hur de påverkats av tragedin för ett år sedan.

Annons

Mer läsning

Annons