Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur känns det att ha vunnit priset?

/

Hallå där! Berit Lindberg som fick allmänhetens pris för bästa sopkonstverk i Art Space Waste Race på länsmuseet i söndags. Där Cina Autio vann juryns pris för sitt verk "Se tiden an".

Annons

Grattis Berit, hur känns det att ha vunnit allmänhetens pris?

– Tack så mycket, det känns jättebra. Extra roligt att jag fick besökarnas pris, det känns ärofyllt.

Vad ville du säga med ditt verk "Compact Sitting"?

– Jag kom på ganska snabbt att jag ville göra något som kan inspirera till ny funktion och gjorde den här sittplatsen i en ring. Nu känner jag mig inspirerad själv att fortsätta samla på mig gamla stolar och vidareutveckla min idé för utomhusbruk. Inga raka bänkar utan olika böjda former, det kommer jag att göra mer av.

Vilka reaktioner har du fått?

– Många positiva, framförallt "vilken härlig matta!" En köpare på lampan har jag också fått.

Är det någon som har provsuttit ditt verk?

– Jag tror inte att någon har vågat det. Men jag har suttit i den och det blir en enorm samhörighet, man kommer väldigt nära varandra om man är fler. Den franska kokboken är det många som har bläddrat i. Den är tydligen utgiven av ett förlag som inte finns längre och Björn Widegren var väldigt imponerad av den.

Vad vann du?

– Jag vann en segway-picnic för två som ska bli jättekul att kvittera ut och en fin blombukett. Dessutom ska jag vara med i lokalradion nu på fredag. Marie Björk har bjudit in mig till sitt kultur- och nöjesprogram Fredag i P4.

Mer läsning

Annons