Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husköpet blev ett lotteri

/
  • IKEA:s ställföreträdande varuhuschef, Henrick Gustvasson, drog vinnarna och Lars Bergmark på Skanska läste upp namnen på de 12 som får första tjing på parhusen i Holmsund.
  • Homan Azizadeh var nöjd med att komma med på listan men gladde sig ännu mer över att hans föräldrar också kom med.
  • Afsaneh Ansares bror bor redan i ett BoKlok-hus. Nu får hon och Reza Aziz själva chansen att köpa ett parhus i Holmsund.

13 deltog i lotteriet men bara 12 kom med på listan när de nya BoKlok-husen i Holmsund släpptes till försäljning på IKEA i går.

– Det känns jättebra, säger Afsaneh Ansare, en av de första som får chansen att köpa ett av husen.

Annons


Det är det tredje området med BoKlok-hus som är på gång i Gävle. 32 lägenheter i Hemsta var de första och i sommar slutförs ett område med lägenheter, villor, radhus och parhus i Källö.
BoKlok är ett samarbete mellan IKEA och Skanska och målsättningen är att bygga nya, moderna bostäder, till en lägre kostnad än vid vanlig nyproduktion.
– Det har fungerat jättebra i Gävle, framför allt i Källö, säger Lars Bergmark på Skanska.
Parhusen i Holmsund beräknas vara inflyttningsklara nästa sommar, om tillräckligt många är intresserade. Efter utlottningen går processen vidare med att de 12 spekulanterna får chansen att skriva ett reservationsavtal. När åtminstone sex av husen är sålda dras projektet i gång.
Afsaneh Ansares bror har redan köpt ett BoKlokhus i Källö och det fick henne och hennes man Reza Aziz att fundera på det nya projektet i Holmsund. Hennes son Homan Azizadeh kom också med på listan över dem som nu har förtur att teckna sig för ett hus.
– Vi bor i ett radhus nu, men det skulle kännas bra att få något helt nytt, säger han.
Husen på 106 kvadratmeter beräknas kosta runt 1,4 miljoner kronor. Med en kontantinsats på drygt 200 000 kronor skulle det innebära en boendekostnad på strax under 10 000 kronor per månad, exklusive hushållsel och amortering.

Mer läsning

Annons