Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I går fick kvinnan plötsligt ny bostad

Både Gavlegårdarna och socialtjänsten stod först handfallna inför den hemlösa kvinnans situation, men efter att Gefle Dagblad uppmärksammat dem på fallet fick hon plötsligt en bostad.

Annons

Wolther Planck är enhetschef för socialtjänstens biståndsenhet i Gävle. Han blev under lördagen kontaktad av så väl GD som privatpersoner som berättade om kvinnans situation. Han säger att han inte vet vem hon är och att han inte har varit i kontakt med någon annan på socialtjänsten om fallet.

– Jag kan tänka mig att hon har blivit erbjuden en annan bostad tidigare, men att hon inte ville ha den. Förmodligen har någon av grannarna ringt socialjouren som har ryckt ut och skaffat en tillfällig bostad åt henne, säger Wolther Planck.

Att få två sidor av historien om den hemlösa kvinnan är svårt på grund av sekretessreglerna.

– Det här är beslut som tas i flera instanser och omfattar mycket sekretess om personen. Vi kan därför inte kommentera det här ärendet, säger Kristina Isacson, pressansvarig för Gavlegårdarna.

Hon berättar att Gavlegårdarna har ett mycket nära samarbete med socialtjänsten för att lösa situationer som den här. Men ibland kan det finnas samarbetssvårigheter.

– Det kan vara så att hon har blivit erbjuden en annan bostad, men att hon har vägrat att flytta dit, säger Kristina Isacson.

Mer läsning

Annons