Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I sommar blir det liv i Boulognern

/
  • Här ska publiken sitta. Konstaterar Christer Johansson och Christian Wallin, duon från Småstadsliv som är ute på en promotionturné inför den kommande sommarshowen där även Boulognerskogens scen blir spelplats.

Vädrets makter var inte nådiga mot ett par av karaktärerna i humorgänget Småstadsliv när de kom till Gävle på fredagen. Hälsingarna anlände för att bekanta sig med Boulognerskogens sommarscen, som blir en av spelplatserna på kommande sommarturnén.

Annons

Blåsigt, kallt och ruggigt på alla sätt men Örjan (som egentligen heter Christer Johansson) och Johanna (Christian Wallin) höll humöret uppe trots att PR-kuppen sprack. Endast ett fåtal passerade deras bord, där de dukat upp med kaffe, pepparkakor och dvd-filmer. Planen blev därför att åka in i centrum och möta betydligt fler människor.

– Det viktigaste är ändå att vi fått kolla in scenen där vi ska spela den 21 juli, säger Christer. Jag tror det kommer at bli riktigt bra. Och då hoppas vi att hela Gävle kommer hit och slår sig ner med sina picknickkorgar för att bara sitta och mysa. Tidigare har vi bara spelat inomhus här i stan.

”Svart & Rivigt” heter årets sommarshow, som startar på hemorten Alfta den 17 juli och som sedan ska spelas i Söderhamn, Hudiksvall, Gävle, Njurunda, Ö-vik, Ljusdal, Avesta, Rättvik, Östersund och Härnösand.

– Mycket tyder på att detta blir vår sista sommarturné, berättar Christer och Christian. Vi har jobbat med karaktärerna i Småstadsliv sen starten 2008 och det börjar bli dags att göra något annat. Vi väntar faktiskt på besked från två tv-kanaler som vill att vi ska göra en serie där vi i så fall kommer att blanda gamla med nya karaktärer. Vi vill också göra nya egna filmer.

Hur ska vi egentligen definiera ”Småstadsliv”? Är det Hälsinglands svar på Stefan & Krister?

– Nej, de gör ju ren buskis, vi gör ett upphottat folklustspel.

Christer och Christian avslöjar litet grand om handlingen i ”Svart & Rivigt”:

– En kvinna från någon annanstans får fel på bilen när hon passerar en liten hälsingeby. Hon söker hjälp inne på ett kafé där hon träffar en bilmekaniker som inte är särskilt bra på att laga bilar. Kvinnan blir som så många andra kvar på kaféet där storyn i showen utspelas.

Lördagen den 21 juli klockan 19 är det som gäller för föreställningen i Boulognern, men skulle efterfrågan på biljetter bli riktigt stort blir det en extrashow tidigare på eftermiddagen.

Mer läsning

Annons