Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idolerna kom till sjukhuset

/

- Jättekul! säger Isac Forsberg efter en omgång målskott mot Gif:s målvakt Emil Hellman.

Gif-spelarna är regelbundna gäster på barnkliniken, men det var första gången Isac Forsberg träffade dem här.

Annons

Han får åka hem i morgon, men mamma Susann berättar att han inte orkat spela mycket fotboll i sommar. Av det märks dock inget när han skjuter mot Emil Hellman i sjukhuslekplatsens mål. De är de sista att sluta i oktoberkylan.

Gif är favoritlaget efter Barcelona säger Isac Forsberg, som snart fyller tolv, och Gif-idolen Daniel Bernhardsson. Han gillar att spelarna kommer till barnkliniken.

- Det är jättebra. Från början var man lite blyg.

Inomhus på barnkliniken finns annat att spela, om en droppställning eller något annat gör det svårt att sparka boll. Laget har med sig spel och böcker som sponsorer har skänkt. Några invigs under besöket, annat får vänta till en annan dag.

- Wow, säger Layth Jalal, fem år, när Mikael Dahlberg lyfter på locket till ett hockeyspel som laget har haft med sig.

De packar upp och gör spelet klart för match på ett bord. Layth Jalal har fullt upp med förberedelserna och inte tid att prata. Motspelaren och mittfältaren Marcus Hansson är på barnkliniken för femte gången.

- Det är jätteroligt varje gång.

Pingis och fotboll har han spelat här förr, men aldrig hockey.

- Det är premiär just nu. Vi får se hur det går.

På golvet nedanför är Johannes Al Maqdasi, två år och nio månader, fullt upptagen med ett parkeringshus och en tågbana och har inte tid med något Gif-besök. Han har precis vaknat efter en operation berättar mamma Helena Fernström och frågade bara efter tåget. I morgon får han åka hem till Bollnäs.

Mer läsning

Annons