Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttning på Gävle Strand i juni

Klockan 11.30 i går släppte Gavlegårdarna de 53 lägenheterna i de nyaste hyreshusen på Gävle Strand.Hyrorna ligger i nivå med lägenheterna i Fullriggaren.

Annons

Huset levererades i oktober i form av stora färdiginredda legoklossar med långtradare från Lindbäck Bygg i Piteå och monterades ihop på några dagar. Nu börjar bygget bli klart och i juni blir det inflyttning.

Lars Lennmalm, vice verkställande direktör i Gavlegårdarna, är inte orolig för att man inte ska kunna hyra ut.

– Det vet man i och för sig aldrig när man bygger hyreslägenheter, men vår kunskap om marknaden talar för det. Och hittills har vi fått allt vi byggt uthyrt, säger han.

Det blir inte billigt att bo i de nya husen. Hyran ligger på 1 570 kronor per kvadratmeter, jämfört med Gavlegårdarnas genomsnittshyra i hela beståndet som ligger på 920 kronor per kvadratmeter.

– Det blir dyrt när man bygger nytt. I Stockholm är det ännu dyrare. Alderholmen är Gävles mest attraktiva område och markpriset där är högt. Det spelar också in, säger Lars Lennmalm.

Att bo i en nyproducerad lägenhet blir betydligt dyrare än att bo en nyrenoverad. I punkthusen i östra Sätra ligger hyran på 1 050 kronor per kvadratmeter efter renoveringen.

Men på Gävle Strand är standarden betydligt högre, menar Lars Lennmalm:

– På Gävle Strand är det en helt nybyggt lägenhet. I en renoverad lägenhet är det nya köksluckor, men de gamla skåpen är kvar och vi byter inte kyl och spis om de gamla fungerar, säger han.

Den 31 januari ska lägenheterna på Gävle Strand fördelas. De fem som har högst poäng av de som anmält sig får då en kallelse. Redan i går eftermiddag hade en hel del intresseanmälningar kommit in. Den mest populära lägenheten tycktes vara en lägenhet på ett rum och kök för 5 672 kronor i månaden. Den hade tio personer anmält intresse för redan vid 16-tiden i går.

Mer läsning

Annons