Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga frågetecken kring hus och båt

Läsare har ställt sig frågande till hur polischefen och den 53-årige sambon haft råd med bostad och båt. Polischefen tjänar över en halv miljon kronor om året, sambon runt 300 000 och båten är gammal och illa underhållen.

Annons

”Tycker hon (polischefen) inte instinktivt då att det kanske är lite misstänkt att den nolltaxerande sambon kan köpa hem, båt, med mera?”, är en fundering som en läsare på GD:s webbsida verkar dela med många andra.

Men att 53-åringen nolltaxerat stämmer inte. Redan för inkomståret 2005, året efter tingsrättsdomen om grov stöld och häleri, deklarerade han en årsinkomst på drygt 130 000 kronor.

Året därefter sjönk inkomsten för att under de följande två åren hamna strax under 200 000 kronor.

De senaste åren har 53-åringen deklarerat en årsinkomst på knappt 300 000 kronor.

I onsdags förra veckan lät Uppsalapolisen bogsera bort hans segelbåt, i vilken det ska ha hittats pengar och knark.

Båten är ingen dyrgrip.

53-åringen lät bygga den för flera decennier sedan, enligt en person med insyn i Fliskärsvarvet.

– På den tiden var det vanligt med självbyggnation för att få råd med båt. På senare tid har den mer eller mindre förfallit och har knappt något värde om den ens är säljbar, säger personen.

Bostaden som paret lever i kostade strax under 650 000 då polischefen köpte den för några år sedan. Med polischefens årslön, på över 500 000, borde det inte ha varit några större svårigheter att finansiera köpet.

Mer läsning

Annons