Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen direktbuss till Lillhagsskolan

Elever som bor i södra Bomhus får finna sig i ett byte om de vill åka buss till Lillhagsskolan i höst. Stadsbussarna tänker inte dra om linjenätet för barnens skull.

Annons

Till hösten öppnar ”nya” Lillhagsskolan i Bomhus. Intresserade föräldrar och högstadieelever har bjudits in till öppna hus där fräscha lokaler visats upp, men de har haft svårt att få klara besked om eventuella busslinjer till skolan från södra Bomhus.

– Generellt sett har vi inga kommunala skolskjutsar i Bomhusområdet, säger Sivert Uppman på barn- och ungdomsförvaltningen.

Gävle kommuns kollektivtrafikplanerare Anna-Stina Ljungbjörk har tillsammans med representanter för skolan träffat Stadsbussarna för att diskutera tänkbara lösningar.

Slutsatsen har blivit att dagens busslinjer i Bomhus ska ligga fast.

– Det är ett för litet underlag att ha en linje som går raka spåret från södra Bomhus mot Lillhagsskolan. De som bor där får ta linje 2 och sen byta till 12:an vid Domarringen, säger hon.

Henrik Nyquist, informationsansvarig på Stadsbussarna, säger att bussföretaget är mån om att resandet ska gå så smidigt som möjligt för elever och skolpersonal. Stadsbussarna har till exempel erbjudit sig att finnas med på öppna hus på skolan.

– Vi tar gärna emot uppgifter om när skolan börjar och slutar på dagarna så att vi kan anpassa tidtabellerna. Och vi ska bevaka så att det funkar bra att byta mellan de två linjerna, säger han.

Mer läsning

Annons