Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen morgonrusning till återvinningen

Första dagen med nya öppettider blev en lugn tillställning på återvinningen i Gävle.
– Vi förväntade inte oss ett direkt gensvar, det här är något man måste få inrotat, säger Per Sundström, Gästrike Återvinnare.

Annons

I förra veckan berättade GD att samtliga återvinningscentraler i Gävle kommun skulle få utökade öppettider. Det ökade intresset har fört med sig långa köer till återvinningen och många personer som varit där för att slänga sopor har blivit stressade. Gästrike Återvinnare hoppas därför att de nya öppettiderna ska ge ett lugnare tempo på återvinningen och det i sin tur minska risken för olyckor.

I måndags morse var det några tappra morgonmänniskor som tog sig till Sörby Urfjäll för att slänga sina sopor.

– Jag har tyvärr inga siffror på hur många som kom men det var några stycken. Vi hoppas på att vi, i ett länge perspektiv, ska få en jämnare fördelning över hela dagen. Det var ofta långa köer när vi öppnade vid tiotiden, säger Per Sundström som är ansvarig för återvinningscentralerna hos Gästrike Återvinnare.

Med tiden tror Per Sundström att fler kommer att åka till återvinningscentralerna på morgonen men att det tar lite tid att lägga sig till med en sådan vana. Februari är även den månad då återvinningscentralerna brukar ha lägst antal besökare.

– Vi startade nu för att ha tid till att anpassa vår verksamhet efter de nya arbetstiderna, säger han.

Mer läsning

Annons