Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte en plats ledig på läktarna

/

Årets upplaga av GD/GIF-olympiaden, den 34:e i ordningen, är i full gång. I sedvanlig ordning startade den tidigt på morgonen med inmarsch kring löparbanan på Gunder Hägg-stadion.

Annons

Inte en plats på läktarna var ledig nu och solen fullkomligt öste ned ljus och värme från en blå himmel med tunna strimmor moln.
I täten gick barn från Gefle IF med svenska flaggor och sedan följde de deltagande eleverna från alla skolor i Gävle kommun. Som vanligt hade de färggranna, påhittiga och kärnfulla skyltar som gav uttryck för årets tema: ”Schysst kompis”.
Efter ett varv på löparbanan samlades de för invigningen på innerplan. Nationalsången spelades och sedan sa speakern att Fredrik Swahn är en av många GD/GIF-ungar och att han skrivit en låt om det årliga evenemanget.
Låten sjöngs och därefter sprang Linnea Annonsen och Josefin Lundblad från GIF 98 med varsin fackla längs löparbanan och tände den olympiska elden som ska brinna ända tills galan avslutas.
När uppvärmningen i Friskis & Svettis regi skulle sätta i gång dök plötsligt GD:s maskot, tjädern, upp på gräsplanen. Omedelbart flockades barnen kring honom och skrek: ”Ankan, titta ankan har kommit.”
Uppvärmningen inleddes till den brasilianska hiten ”Ai se eu te pego”, fortsatte med andra välkända låter och sedan belönades de vinnande skyltarna i respektive årskurs med 1 000 kronor var. Vinnarna blev Källöskolan 3A, Sofiedalskolan 4A, Andersbergs 5A Galaxen och Ludvigbergskolan 6B.
När invigningsceremonin var till ända satte så tävlingarna i gång med 60 meter, kula och längdhopp.

Roger Wallenius

Mer läsning

Annons